Blir ni Cykelvänligaste arbetsplatsen 2020?

Vi kommer att utse Helsingborgs cykelvänligaste arbetsplats även i år men det blir på annat sätt än tidigare år på grund av Corona-pandemin. I år uppvaktar vinstkommittén de vinnande arbetsplatserna med roliga upptåg och lämnar över vinstcyklarna i början av december - om riktlinjerna om Covid-19 tillåter det.

Två gånger har vi samlats på Cykelgalan på Röda kvarn i början av december för att umgås och utse vinnarna i tävlingen om Cykelvänligaste arbetsplatserna. I år uppvaktar vi vinnarna på annat sätt på grund av Corona-pandemin. Vi planerar att i början av december överlämna vinster och sprida cykelglädje på de arbetsplatser som vinner de två kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk.

Vi genomför naturligtvis endast detta om myndigheternas rekommendationer och riktlinjer tillåter denna form av aktivitet. Annars görs vinstutdelningen efter annat upplägg.

Vi planerar även att ordna en kul cykelaktivitet som alla arbetsplatser kan delta i var för sig. Mer information om detta kommer senare.

Så här gör ni för att delta i tävlingen Cykelvänligaste arbetsplatsen 2020:

  • Berätta hur er arbetsplats arbetar för att främja cykling genom att fylla i tävlingsformuläret
  • Skicka in ert ifyllda tävlingsformulär senast 9 november.
  • Ni ökar era chanser att vinna genom att beskriva egna åtgärder och förklara hur ni uppfyller olika kriterier.
  • Bonuspoäng ges till smarta lösningar för att få fler att cykla, och hålla avstånd, kopplat till Corona-pandemin.

Och sen håller ni tummarna tills…

En jury bestående av cykelprofiler från Helsingborg utser vinnarna under slutet av november. Vinnare utses som vanligt i två kategorier: Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk. Förutom äran och uppmärksamhet i olika kanaler, bland annat pressmeddelande, får vinnarna varsin tjänstecykel. Ni kommer även få visa upp vad ni gjort i en kort film för att inspirera övriga deltagande arbetsplatser och andra som vill främja cykling.

Nu hoppas vi att många vill vara med och tävla!

Så än en gång – fyll i tävlingsformuläret här!

Lycka till!

Linnea Folkesson, projektledare

PS. Alla deltagare i Cykelvänlig arbetsplats får diplom innan årets slut.

Vinnare ska naturligtvis utses även i år – men det blir ingen gala p g a Corona-pandemin. Gladaste på Cykelgalan förra året var vinnarna såklart! McNeil/Johnson & Johnson fick priset Årets nytänk, vilket Linda Telje jublar över på bilden. Intill står Kristian Bengtsson, rektor Sally Bauerskolan, som tog emot priset Årets cykelvänligaste arbetsplats. Är det ni som jublar i december i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *