Så här blir ni en cykelvänlig arbetsplats

Här hittar du en enkel kom-igång-lista för er som vill bli en cykelvänlig arbetsplats.

Närbild på cyklist och cykel (foto: Caroline Found)

1. Utse en ansvarig person eller arbetsgrupp

Välj en ansvarig person eller arbetsgrupp som kan jobba med frågan internt och som vill hålla i cykelrelaterade frågor. Det kan vara en lokalansvarig, personalansvarig eller en cykelfantast bland medarbetarna som ansvarar för ert deltagande i cykelvänlig arbetsplats och är kontaktperson.

2. Registrera din arbetsplats

Ni registrerar arbetsplatsen här. Vid registreringen fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Här laddar ni även upp er logotyp för att synas bland de arbetsplatser som deltar i Cykelvänlig arbetsplats.

3. Vi hjälper er igång

När ni har registrerat er arbetsplats tar någon av våra projektledare kontakt med er för ett första möte. På mötet går vi gemensamt igenom kriterierna för cykelvänlig arbetsplats för att se hur det ser ut på arbetsplatsen idag och prata om hur ni vill främja cykling framöver. I mån av tid kan vi komma på besök till er arbetsplats eller om ni inte vill ha ett möte kan vi skicka över en webbenkät som ni fyller i själva.

4. Inspireras, tävla och bli lite cykelvänligare för varje år

Från Helsingborg stad skickar vi ut nyhetsbrev om vad som händer på cykelområdet, erbjudande om cykelaktiviteter som ni kan delta i och tips på vad ni kan göra på er arbetsplats. Ni kan även inspireras och inspirera andra på våra nätverksträffar för alla cykelvänliga arbetsplatser i Helsingborg.

Tycker ni om att tävla? I slutet utses Årets cykelvänligaste arbetsplats Helsingborg och Årets cykelidé av en jury. Information om tävlingen går ut till alla registrerade arbetsplatser i början av hösten. Läs mer om tävlingen här.