Så här startar ni en cykelvänlig arbetsplats

Vi har gjort en enkel kom-igång-lista för dig som startar som ny cykelvänlig arbetsplats.

Närbild på cyklist och cykel (foto: Caroline Found)

1. Registrera din arbetsplats

Börja med att registrera arbetsplatsen här för att anmäla er. Vid registreringen fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Ni har även möjlighet att ladda upp er logotyp för att synas bland de arbetsplatser som deltar i Cykelvänlig arbetsplats.

2. Vi kontaktar dig och du får en webbenkät

När ni har registrerat er arbetsplats får ni inom kort ett första mejl från våra projektledare med bland annat länk till webbenkät med kriterierna och bra tips för ert arbete. Ni kan när som helst kontakta oss om ni har frågor och i mån av tid kan vi även komma på besök på er arbetsplats.

3. Välj en ansvarig person eller arbetsgrupp

Välj gärna en ansvarig person eller arbetsgrupp som jobbar med frågan internt och som kan hålla i cykelrelaterade frågor. Det kan vara allt från lokalansvarig, personalansvarig eller en cykelfantast bland medarbetarna som ansvarar för cykelvänlig arbetsplats.

4. Bestäm vilken stjärnstatus arbetsplatsen siktar på

Läs kriterierna som behövs för de olika nivåerna och bestäm er för vilken stjärnstatus ni väljer att sikta på och vad som känns realistiskt för arbetsplatsen. Inget är hugget i sten och ni kan alltid få fler stjärnor efter hand. Glöm inte att ni kan fylla i egna cykelinitiativ utöver de kriterier som vi har satt upp. För att få ert diplom för året och vara med och tävla måste ni ha skickat in era kriterier senast 1 november 2018.

5. Inspirera kollegorna

Under Tips och råd, Fördelar med cykling och Intressanta länkar hittar ni tips på sådant som kan fungera som inspiration för personalen.

Lycka till!