Så här startar ni en cykelvänlig arbetsplats

Vi har gjort en enkel kom-igång-lista för dig som startar som ny cykelvänlig arbetsplats.

Närbild på cyklist och cykel (foto: Caroline Found)

1. Registrera din arbetsplats

Börja med att registrera arbetsplatsen här för att anmäla er. Vid registreringen fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Ni har även möjlighet att ladda upp er logotyp för att synas bland de arbetsplatser som deltar i Cykelvänlig arbetsplats.

2. Vi kontaktar dig och du får en webbenkät

När ni har registrerat er arbetsplats får ni inom kort ett första mejl från våra projektledare med bland annat länk till webbenkät med kriterierna och bra tips för ert arbete. Ni kan när som helst kontakta oss om ni har frågor och i mån av tid kan vi även komma på besök på er arbetsplats.

3. Välj en ansvarig person eller arbetsgrupp

Välj en ansvarig person eller arbetsgrupp som jobbar med frågan internt och som kan hålla i cykelrelaterade frågor. Det kan vara allt från lokalansvarig, personalansvarig eller en cykelfantast bland medarbetarna som ansvarar för cykelvänlig arbetsplats.

4. Inspireras och tävla

Ni kan se kriterierna som ett sätt att inventera vad ni gör i dagsläget och som inspiration till vad ni mer kan göra mer för att främja cykling på arbetsplatsen. Alla deltagare får även ett nyhetsbrev om vad som händer i kampanjen och under året arrangeras aktiviteter där ni kan träffa andra cykelvänliga arbetsplatser för att utbyta idéer.

I slutet av året är det dags för tävling. Då utses årets Cykelvänligaste arbetsplats Helsingborg och årets Nytänk av en jury. Information om tävlingen går ut till alla registrerade arbetsplatser i början av hösten.

5. Inspirera kollegorna

Under Tips och råd, Fördelar med cykling och Intressanta länkar hittar ni tips på sådant som kan fungera som inspiration för personalen.

Lycka till!