Tävla om att bli cykelvänligaste arbetsplatsen

Alla arbetsplatser i Helsingborg kan bli cykelvänliga arbetsplatser men bara två kan vinna varsin tjänstecykel. Det är kostnadsfritt att delta i tävlingen.

Alla arbetsplatser som är med i Cykelvänlig arbetsplats får i början av hösten instruktioner om tävlingen. För att vara med och tävla rapporterar ni via ett formulär in vilka kriterier er arbetsplats uppfyller och vad ni gjort för att bli ännu mer cykelvänliga under året. Det är viktigt att förklara hur kriterierna har uppfyllts för att kunna vinna. Det finns även möjlighet att ange egna åtgärder, som inte finns med bland kriterierna, för att öka chansen att vinna. Priskategorierna är:

  • Årets cykelvänligaste arbetsplats
  • Årets cykelidé

Jury och prisutdelning

En jury med cykelprofiler utser vinnarna i tävlingen. Beslutet går inte att överklaga. Alla deltagande arbetsplatser får ett diplom för årets arbete. De vinnande arbetsplatserna får förutom äran en tjänstecykel, med dekalen Helsingborgs cykelvänligaste arbetsplats respektive Årets nytänk – Cykelvänlig arbetsplats.

Prisutdelningen sker i slutet av varje år under festliga former. Vinnarna lyfts även genom ett pressmeddelande, nyhetsbrev med mera.

Vinnare 2018

Årets cykelvänligaste arbetsplats – Helsingborgs hem
Årets nytänk – Mobila teamet, Socialförvaltningen

Vinnare 2019

Årets cykelvänligaste arbetsplats – Sally Bauerskolan
Årets nytänk – McNeil/Johnson & Johnson

Vinnare 2020

Årets cykelvänligaste arbetsplats – Travelshop
Årets cykelidé – Sally Bauerskolan