Tävla om att bli cykelvänligaste arbetsplatsen

Alla arbetsplatser i Helsingborg kan bli cykelvänliga arbetsplatser men bara två kan vinna i varsin kategori. Det är kostnadsfritt att delta i tävlingen. Genom att registrera er arbetsplats här på webbsidan har ni möjlighet att delta i tävlingen och chans att vinna Cykelvänlig arbetsplats.

Två personer cyklar längs Järnvägsgatan i Helsingborg (foto: Caroline Found)

Registrera er arbetsplats

Ni registrerar er arbetsplats som Cykelvänlig arbetsplats här. Ni kan göra registreringen när som helst under året och ni får då kontakt med projektledarna, mer tips och råd hur ni kan jobba och uppdateringar om nyheter i kampanjen.

Rapportera vilka kriterier arbetsplatsen uppfyller

För att vara med och tävla rapporterar ni vilka kriterier er arbetsplats uppfyller. Det är viktigt att förklara hur kriterierna har uppfyllts för att kunna vinna. Det går att nå tre olika nivåer inom cykelvänlig arbetsplats, från en till tre stjärnor. Det finns även möjlighet att ange egna åtgärder, som inte finns med bland kriterierna, för att öka chansen att vinna.

Ingen prisutdelning under 2017

Under uppstartsåret 2017 kommer ingen prisutdelning att äga rum då vi vill få med så många möjligt innan vi kan ha en tävling om vem som är cykelvänligaste arbetsplats. Däremot kommer vi att bjuda in till ett inspirerande event i december för de som hunnit registrera sig innan årets slut.

Cykelmingel och prisutdelning i december 2018

I  början av december 2018 kommer vi att ha ett cykelmingel med prisutdelning för alla tävlingsdeltagare och vinnarna utnämns i två tävlingskategorier:

  • Årets cykelvänligaste arbetsplats
  • Årets nytänk

Jury utser vinnarna

Under cykelminglet i december 2018 utses vinnarna av en jury utvald av projektledningen. Beslutet går inte att överklaga. Alla deltagande arbetsplatser får ett diplom för årets arbete. De vinnande arbetsplatserna får förutom äran en tjänstecykel, med dekalen Helsingborgs cykelvänligaste arbetsplats respektive Årets nytänk – Cykelvänlig arbetsplats.