Tävla om att bli cykelvänligaste arbetsplatsen

Alla arbetsplatser i Helsingborg kan bli cykelvänliga arbetsplatser men bara två kan vinna i varsin kategori. Det är kostnadsfritt att delta i tävlingen. Genom att registrera er arbetsplats här på webbsidan har ni möjlighet att delta i tävlingen och chans att vinna Cykelvänlig arbetsplats.

Två personer cyklar längs Järnvägsgatan i Helsingborg (foto: Caroline Found)

Registrera er arbetsplats

Ni registrerar er arbetsplats som Cykelvänlig arbetsplats här. Ni kan göra registreringen när som helst under året och ni får då kontakt med projektledarna, mer tips och råd hur ni kan jobba och uppdateringar om nyheter i kampanjen.

Rapportera vilka kriterier arbetsplatsen uppfyller

För att vara med och tävla rapporterar ni vilka kriterier er arbetsplats uppfyller. Alla registrerade deltagare får i början av hösten ut en webbenkät för att delta i årets tävling. Det är viktigt att förklara hur kriterierna har uppfyllts för att kunna vinna. Det går att nå tre olika nivåer inom cykelvänlig arbetsplats, från en till tre stjärnor. Det finns även möjlighet att ange egna åtgärder, som inte finns med bland kriterierna, för att öka chansen att vinna.

Cykelgala och prisutdelning

I slutet av året arrangeras ett cykelmingel med prisutdelning för alla tävlingsdeltagare och vinnarna utnämns i två tävlingskategorier:

  • Årets cykelvänligaste arbetsplats
  • Årets nytänk

Jury utser vinnarna

En jury med cykelprofiler utser vinnarna i tävlingen. Beslutet går inte att överklaga. Alla deltagande arbetsplatser får ett diplom för årets arbete. De vinnande arbetsplatserna får förutom äran en tjänstecykel, med dekalen Helsingborgs cykelvänligaste arbetsplats respektive Årets nytänk – Cykelvänlig arbetsplats.

Vinnare 2018

Årets cykelvänligaste arbetsplats – Helsingborgs hem
Årets nytänk – Mobila teamet, Socialförvaltningen

Vinnare 2019

Årets cykelvänligaste arbetsplats – Sally Bauerskolan
Årets nytänk – McNeil/Johnson & Johnson