Sally Bauerskolan och McNeil vinnare 2019!

Årets cykelvänligaste arbetsplats 2019 är Sally Bauerskolan, som uppmuntrar och underlättar cykling. Både elever och anställda mår bättre av att fler trampar till och från skolan. Utmärkelsen Årets nytänk bland Helsingborgs cykelvänliga arbetsplatser går till McNeil/Johnson & Johnson för företagets satsning på låst cykelparkering.

Vinnarna av Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk avslöjades under Cykelgalan på Röda Kvarn i går kväll, torsdag 5 december. På galan firade ett femtiotal medarbetare från Cykelvänliga arbetsplatser cykelfrämjande åtgärder som gjorts under 2019. Representanter för de två vinnande arbetsplatserna fick ta emot priserna – tjänstecyklar med gyllene ringklockor och guldfärgade cykelkorgar.

Linda Telje, administrative coordinator, McNeil AB/Johnson & Johnson och Kristian Bengtsson, rektor Sally Bauerskolan, jublade över utmärkelserna.

Årets cykelvänligaste arbetsplats är Sally Bauerskolan

Juryns motivering: En skola som tänker mycket på cykling är bra för de anställda men även bra för barnen. Sally Bauerskolan tar cykelfrågan på allvar och har tänkt till. Skolan har till exempel satsat på en balansbana för barn, cykelreparationer för de anställdas cyklar och har även infört en hjälmpolicy. Dessutom kommunicerar Sally Bauerskolan cykelsatsningarna externt.

– Sally Bauerskolan har idrott-, hälsa- och miljöprofil. Förutom att man sparar pengar, sparar man också på miljön genom minskade utsläpp. Dessutom får du kondition och en friskare kropp av att röra på dig. Vi är jätteglada för utmärkelsen, lika glada som överraskade. För oss betyder vinsten att vi gör något som värdesätts av Helsingborg. Det betyder också att vi ska fortsätta utveckla tillgängligheten för cykling inom organisationen, säger Kristian Bengtsson, rektor Sally Bauerskolan.

Årets nytänk går till McNeil/Johnson & Johnson

Juryns motivering: Företaget McNeil är på gång med sina cykelfrågor i stor omfattning och har insett att det påverkar många anställda (680 personer). Bland annat prioriteras en låst cykelparkering. McNeil planerar att skapa en intranätsida om cykling och pendling. Företaget ser även över möjligheten att erbjuda förmånscyklar och en cykel som ett komplement till arbetsplatsens bilpool.

– Att våra anställda cyklar till jobb istället för att ta bilen har flera fördelar och vi vill genom de cykelfrämjande investeringar och aktiviteter vi gjort, underlätta för dem att göra val som främjar miljön och deras hälsa. Detta pris är ett kvitto på att staden vi befunnit oss i, i över 100 år, delar vår ambition för miljö, hållbarhet och hälsa, säger Linda Telje, administrative coordinator, McNeil AB.

I juryn som har utsett vinnarna ingick Jörgen Magnusson, cykelhandlare i Helsingborg som servar många tjänstecyklar, Patrik Boström, styrelsemedlem i cykelklubben Fix och nybliven nordisk och svensk mästare på tempo i klassen H45, Christel Anderberg, skolsköterska som cykelpendlar tre mil enkel väg, Mats Werne, styrelseledamot i föreningen Svenska cykelstäder och Anne-Marie Frisell, trafikingenjör i Helsingborg stad som cyklar liggcykel.

Förra årets vinnare av Årets cykelvänligaste arbetsplats var Helsingborgshem. Mobila teamet, vård och omsorgsförvaltningen, fick priset Årets nytänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *