Travelshop och Sally Bauerskolorna är årets vinnare!

Det är ett upplevelseföretag och en skola som tar hem vinstcyklarna i år. Travelshop är Årets cykelvänligaste arbetsplats och Sally Bauerskolan får priset Årets cykelidé. Hipp hipp hurra för era insatser och stort grattis!

Vinnarna korades förra veckan under cykelwebbinariet som vi bjöd in er deltagande arbetsplatser till.

Travelshop är Årets cykelvänligaste arbetsplats 2020

Juryns motivering: Årets Cykelvänligaste arbetsplats är sanna cykelförespråkare. Utöver en stabil grund i främjandet av cykling för sina egna anställda arbetar de även med påverkansarbete för att främja cykel i samhället i stort och för att erbjuda sina kunder goda cykelupplevelser.

– Vi är ödmjuka och glada för att vi uppmärksammas för vårt cykelarbete. Travelshop är en liten arbetsplats men vi försöker även påverka de större företagen att cykla mer. Vi är beroende av många samarbetspartners i vårt arbete för att göra Helsingborg och Skåne till cykeldestinationer i världsklass, säger Ingvar Ryggesjö, ägare Travelshop.

Sally Bauerskolorna vann Årets cykelidé inom Cykelvänlig arbetsplats

Juryns motivering: Med stolthet och ständig förbättring av sitt cykelarbete gör denna arbetsplats cykling säkert och kul för både personal och elever. Genom cykeldagar och säkerhetskontroll av cyklar främjar de trafiksäkerhetsfrågor för att få alla att synas i trafiken.

– Vi tackar Helsingborgs stad för utmärkelsen och för att ni jobbar hårt för att främja cykling. Jag tackar också våra elever och lärare som cyklar på Sally Bauer-skolorna, vilket gynnar hälsa, ekonomi och miljö. Vi gör något varje månad för att fler ska cykla, till exempel erbjuda cykelservice, avtal på hjälmar, ser över trafiksituationen runt skolorna eller delar ut reflexer, säger Kristian Bengtsson, rektor Sally Bauerskolorna.

Förra året vann Sally Bauerskolorna även titeln Årets cykelvänligaste arbetsplats och McNeil/Johnson & Johnson fick då priset Årets nytänk.

Juryn som utsett vinnarna består av: Lotta Magnusson, cykelhandlare, Mats Werne, ledamot i stadsbyggnadsnämnden Helsingborgs stad och föreningen Svenska cykelstäder samt Anne-Marie Frisell, trafikingenjör Helsingborg stad.

De två arbetsplatserna som vann får utöver äran varsin tjänstecykel med gyllene ringklocka och guldfärgad cykelkorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *